Felne i gume

Aluminijumske felne svih veličina, 17'', 18'', 19'', 20'', 21'', Forged (kovane) felne. BBS, MTM, OZ Racing, Strasse, Kahn, HRE i drugi. Michelin, Continental, Bridgestone, Dunlop, Yokohama, Nokian i druge gume najnovije generacije za sve vrste vozila. Snadbevamo i gume za oldtimer-e.
 

MTM felne

Bimoto aluminijumske felne su specijalno dizajnirane od strane mtm-a za modele Volkswagenove grupe (Audi, Bentley, VW, Seat and Škoda). Upadljive felne sa 9 krakova su dostupne u prečniku od 18, 19'' i 21'' inča i proizvode se po najvišim OEM standardima.

Sa veličinama od 8x18'', 8.5 x 19'', 9.5 x 19'', 9x20'', 11x20'' i 10.5 x 21'' kao i velikoj varijanti prečnika rupa i offset-a, mtm bimoto felne pokrivaju skoro sve trenutne modele VW grupe i dodatno odgovaraju i za Porsche Cayenne-a.

Pri dizajniranju opsega bimoto felne specijalno se obratila pažnja na specifičan dizajn automobila Audi, VW, Seat i Škoda. Upečatljive karakteristike mtm bimoto felne nisu bazirane samo na atraktivnom trkačkom dizajnu sa 9 krakova, njihov superiorni kvalitet zadivljuje na prvi pogled. Ističe se besprekorna završna obrada, tehnički precizna rotacija i nosivost do 900 kg po osovini i pri visokim performansama i trkačkim poduhvatima. Opet pri dizajniranju mtm bimoto felne obraćena je posebna paznja adaptaciji velikih kočnica kao što su mtm čeljusti sa 8 klipova i prečnikom diska kočnice od 380 i 412 mm.

Bimoto felne su napravljene da optimalno iskoriste postojeći prostor u krilima na velikom broju modela. Bimoto felne su izričito naklonjene klijentima koristeći standardne šrafove za pričvršćivanje i poklopce na svim modelima. Zasebna pažnja je posvećena velikoj čvrstoći konstrukcije. Veća nosivost pri manjoj težini je osobina proizvodnje kovanjem u poređenju sa livenim felnama.

Time se omogućava korišćenje i na težim automobima kao što su Bentley Continental GT i Flying Spur, VW Phaeton i Touareg kao i Audi A8 and Q7.

Dodatne prednosti mtm bimoto felne:

Ugradnja moze da se izvrši i sa senzorom pritiska, tako da standardni system kontrole pritiska ostaje u funkciji
Ne zahteva nikakvu adaptaciju
Može da se koristi sa svim uobičajenim podešavanjima za spuštanje nivoa vozila
Koriste se originalni šravovi za pričvršćivanje
Kompatibilnost sa svim standardnim kočionim sistemima

Pošto težina, brzina i velike performanse izuzetno opterećuju gume, mi smo kao partnere izabrali Continental i Michelin. Na testovima brzine sa mtm TT bimoto-m imali smo izuzetne rezultate sa ContiSportContact Vmax gumama odobrene za brzine do 360 km/h, koje pritom pokazuju osobito dobru stabilnost vožnje.

Dimenzije kovanih aluminijumskih felni:
8.5x19 ET 35 11,4 kg
8.5x19 ET 50 11,4 kg
9.5x19 ET 45 13,0 kg
9.0 x20 11.7 kg
11.0x20 13.0 kg

Druge veličine po narudžbini